ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

GPS-cистема контролю кількості пасажирів

2016-11-21 08:15:00

GPS cистема контроля количества пассажировДля підприємств, що займаються пасажирськими перевезеннями, точний облік пасажиропотоку є одним з найважливіших першочергових завдань. Однак завдання виявляється не таким простим, як може здатися. Як дізнатися точну кількість пасажирів? Кількість проданих квитків далеко не завжди свідчить про реальну кількість перевезених людей. Кондуктор-контролер на кожен рейс? Знову ж людський фактор, який не завжди сприяє отриманню об'єктивних даних.

 

Сьогодні поговоримо про те, як впровадження сучасної системи супутникового моніторингу здатне ефективно вирішувати цю проблему.

 

 

Які завдання дозволяє вирішувати GPS-система контролю пасажиропотоку?

 

 

Таким чином, керівництво підприємства отримує надійний інструмент для оптимізація фінансового плану, для підвищення ефективності оперативного та довгострокового управління компанією, а також для підвищення якості обслуговування.

 

 

Як це працює?

 

На теперішній момент існують різні датчики, що дозволяють зчитувати інформацію про кількість пасажирів, перевезених транспортним засобом. Одні датчики встановлюються на сходах автобуса і фіксують натиснення ноги людини під час входу пасажира. Сила впливу розрахована так, щоб датчик не реагував на вагу сумок і т.п. Також існують датчики, які встановлюються в салоні, як правило, над дверима і фіксує кількість людей, що зайшли до салону.

 

 

GPS-мониторинг

 

 

Датчики отримують інформацію, яка потім надходить в контролер, а потім - на диспетчерський сервер. Спеціальна програма обробляє отримані дані і формує звіти, які мають зручну для сприйняття і подальшої роботи форму.

 

Така система обліку пасажиропотоку, заснована на супутниковому моніторингу автотранспорту, є ефективним рішенням для автоматизації підприємств, які займаються пасажирськими перевезеннями.

 

 

Вибираєте між системою GPS-контролю пасажиропотоку і урахуванням пасажирів з допомогою відеореєстратора?

 

Для пасажирського міського транспорту сьогодні існує ще одне рішення проблеми контролю пасажиропотоку - відеореєстратор, який встановлюється в салон маршрутного таксі або автобуса і записує відеосигнал на жорсткий диск. Як правило, камера монтується над передніми вхідними дверима і дозволяє спостерігати за двома входами в салон автобуса. Відеореєстратор під час своєї роботи записує відеоряд на жорсткий диск.

 

Порівняємо можливості цього методу з системою GPS контролю пасажиропотоку. Чи здатний відеореєстратор запропонувати точний облік?

 

Отже, уявімо, що на автобусі встановлений відеореєстратор. Щоб отримати інформацію, жорсткий диск з відеореєстратора потрібно витягти, а для цього, ясна річ, потрібен безпосередній доступ до транспортного засобу. Як часто вам потрібна інформація про пасажиропотік? Щодня? Тоді щодня доведеться проробляти процедуру вилучення жорсткого диска, підключення його до комп'ютера, на якому за допомогою спеціальної програми ви отримаєте картинку входів і виходів пасажирів в автобус.

 

Важливо розуміти, що програма не рахує нічого за вас. Вам потрібно «вручну» візуально підраховувати пасажирів. Використання прискореного режиму перегляду збільшує похибку в подібних підрахунках. Вам буде потрібно близько 3 годин, щоб перевірити кількість пасажирів автобуса за його одну робочу зміну. Ось тут і проявляється основний недолік системи контролю за допомогою відеореєстратора - потрібно витратити дуже багато часу, щоб отримати дані. З великим автопарком хтось повинен щодня виконувати цю монотонну роботу. І нікуди не дівається горезвісний людський фактор. Проводячи години за підрахунком пасажирів, людина починає помилятися, прискорено промотувати запис, пропускати людей - точність підрахунку знижується. Більш того, ви не можете бути впевнені в якості роботи найнятої людини і його чесності. А самому керівникові або власникові займатися це роботою просто нереально.

 

Таким чином, відеореєстратор дозволить вам контролювати пасажиропотік тільки, якщо у вас дуже невеликий автопарк. Говорити про створення автоматизованого обліку за допомогою цього методу не можна.

 

 

Чем отличается GPS-контроль пассажиропотока:

 

  • Автоматичне формування звітів в залежності від ваших потреб - ви можете задати різні параметри звітності - раз в день, тиждень, місяць і т.п. Ви можете отримувати звіти за будь-який період швидко і зручно.
  • Дані звітів системи GPS-моніторингу експортуються в інші формати, можлива інтеграція з програмою 1С - це значно полегшує ведення фінансової звітності, аналітики і статистики.
  • Виключається людський фактор, а також можливості для шахрайства та внутрішньої корупції на підприємстві.
  • Ви зможете контролювати заповнюваність автобуса або будь-якого іншого транспортного засобу в віддаленому режимі - головне, це мати доступ до інтернету.
  • Не потрібно залучати додатковий персонал для підрахунку пасажирів і роботи з системою.

 

 

Завдяки системі супутникового моніторингу, крім пасажиропотоку ви зможете в режимі реального часу контролювати місце розташування кожного транспортного засобу, дотримання маршруту, обороти і температуру двигуна, витрату палива і багато іншого. Також ви завжди можете за допомогою GPS-системи контролю простежити за стилем водіння кожного водія, дізнатися, чи перевищує він допустиму швидкість, чи агресивно він водить автомобіль і т.п. Це відкриває широкі можливості не тільки для оптимізації робочих процесів, але також скорочення експлуатаційних витрат, для підвищення сервісу та безпеки перевезень - іншими словами істотного підвищення рентабельності свого бізнесу.

 

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.