ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

Супутниковий контроль дотримання швидкісного режиму

2018-05-22 10:34:00

Спутниковый контроль соблюдения скоростного режимаСупутниковий моніторинг транспорту має величезне значення для підвищення ефективності вирішення завдань в сфері транспортної логістики, управління перевезеннями і автопарками. Система здатна відстежувати і аналізувати просторові і тимчасові координати транспортних засобів.

 

Супутниковий моніторинг здійснюється в двох варіантах: online (дистанційна передача даних і можливість диспетчера отримати до них доступ в будь-який момент) і offline (можливість отримати дані після прибуття транспортного засобу в диспетчерський пункт).

 

 

Як же GPS-системи дозволяють оптимізувати транспортну логістику і роботу автопарків?

 

Супутниковий моніторинг відкриває широкі можливості для контролю над

 

  • місцеположенням транспортного засобу
  • станом автомобіля
  • рівнем палива
  • станом різних датчиків

 

 

Таким чином, завдяки грамотному використанню отриманих в результаті GPS-моніторингу даних

 

  • підвищується своєчасність і якість виконання маршрутних завдань
  • знижуються витрати на ПММ в середньому на 30%
  • знижуються амортизаційні витрати компанії
  • скорочується час доставки вантажів
  • підвищується рівень дисципліни працівників
  • попереджаються і виявляються випадки нецільового використання транспортних засобів
  • підвищується рівень безпеки водіїв, пасажирів і вантажів

 

 

У цій статті розглянемо детальніше питання супутникового контролю швидкісного режиму

 

Дотримання швидкісного режиму - це один з найважливіших факторів безпеки як пасажирів і водіїв, так і вантажів, що перевозяться.

 

GPS-контроль скоростиОднак, не тільки безпека забезпечується завдяки дотриманню швидкісних норм, але також і економія. Як відомо, швидкість пересування автомобіля впливає на знос його деталей, особливо автопокришок. Висока швидкість руху провокує прискорений знос протекторів. Тому контроль над швидкістю в даному випадку має ще й економічну вигоду, адже комплект шин - задоволення зовсім не з дешевих.

 

 

 

GPS-моніторинг автотранспорту дає можливість диспетчеру детально контролювати швидкість пересування кожного транспортного об'єкта і виявляти ділянки на маршруті, де було зафіксовано небезпечне водіння, перевищення швидкості або порушення будь-яких інших встановлених обмежень.

 

Дані про швидкість руху можуть передаватися на екран монітора диспетчера в режимі реального часу, і таким чином, він може контролювати кожну машину з автопарку. Програмне забезпечення сучасних систем супутникового моніторингу дає можливість диспетчеру встановлювати певні допустимі межі швидкості (наприклад, 90 км/год). Якщо це значення перевищується водієм, то диспетчер отримує повідомлення на телефон за допомогою SMS, або лист на електронну пошту. Така інформація також автоматично фіксується і відображається в звітах по руху.

 

Система GPS-контролю здатна з високою точністю визначати швидкість транспортного засобу, проте, як правило, враховується поправка на 5 км / год.

 

 

GPS оборудование

 

 

Як контроль швидкості автомобіля дозволяє скорочувати витрати палива і амортизаційні витрати?

 

Відомо, що витрата палива також безпосередньо залежить від швидкості руху - при підвищенні швидкості (вище оптимальних значень) збільшується і витрата палива. При цьому показник моторесурсу двигуна визначається його режимом роботи. Супутниковий моніторинг показань тахометра дає можливість контролювати найважливіший параметр автомобіля під час руху - обороти двигуна. Такий контроль дозволяє в подальшому вирішувати будь-які спірні ситуації щодо порушення швидкісного режиму водієм на певній ділянці маршруту. Інформація про показання тахометра дозволяє судити про швидкість обертань ротора двигуна автомобіля на будь-якому відрізку шляху.

 

Коли перевищується встановлена ??норма обертань тахометра, дуже істотно прискорюється знос двигуна і коробки передач.

 

Супутниковий контроль над швидкісними параметрами допомагає скорочувати амортизаційні витрати, а також витрати на невиправдано використаний обсяг палива (в результаті перевищення рекомендованих значень).

 

Завдяки комплексу отриманих даних про швидкість, кількість оборотів двигуна, витрати палива, диспетчер і керівництво будь-якої автотранспортної компанії отримує повну картину руху конкретного транспортного засобу на будь-якій ділянці маршруту, який розглядається.

 

 

Оцінка вигоди, яку отримує підприємство від контролю дотримання швидкісних режимів, дозволяє з упевненістю стверджувати, що сьогодні такий вид моніторингу необхідний абсолютно всім компаніям, що володіють власними автопарками.

 

 

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.