ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

Сумніви при впровадженні GPS-моніторингу - «GPS Партнер»

2017-01-10 10:22:00

 

Впровадження системи супутникового моніторингу для автотранспортних підприємств - це вигідна інвестиція, що дозволяє контролювати цільове використання автотранспорту, істотно економити паливо, знижувати амортизаційні витрати, підвищувати трудову дисципліну на підприємстві та ін. Однак у багатьох керівників і власників компаній з власним автопарком, які ніколи особисто не користувалися всіма перевагами GPS-моніторингу, закономірно виникають певні сумніви. Природно, що вони хочуть все зважити, щоб вкладені гроші обернулися вигодами, а не втратами.

 

Сьогодні ми розглянемо найпоширеніші сумніви керівників і власників бізнесу перед впровадженням супутникової системи моніторингу транспорту. І дізнаємося, чи є під ними підстави …

 

 

Деякі співробітники настільки винахідливі, що вони зможуть обдурити систему супутникового моніторингу, якщо захочуть.

 

Це досить поширене побоювання, однак статистика показує, що обдурити систему GPS-моніторингу вдається вкрай і вкрай рідко. Будь-які спроби впливати на трекер будуть фіксуватися на сервері, в результаті чого про них буде поінформовано диспетчера. Не вдасться водієві безперешкодно ні заглушити сигнал, ні вимкнути живлення трекера, ні злити паливо. На всі подібні випадки в якісних сучасних системах передбачено захист.

 

 

За допомогою системи супутникового моніторингу керівник може створити на підприємстві такі умови роботи, які будуть виключати шахрайство і махінації водіїв. Природно, що деякі водії не хочуть працювати в компаніях, де встановлена ??система GPS-контролю. Однак, вам, навряд чи, потрібні непорядні співробітники.

 

 

GPS-моніторинг дозволяє позбавити підприємство від нераціонального використання транспортних засобів, попереджає порушення швидкісного режиму, а також неакуратне, ризиковане водіння, дає можливість проконтролювати дотримання правил транспортування вантажів, запобігає спробам зливу палива і т.п.

 

Таким чином, завдяки системі супутникового контролю ви можете одноразово створити такі умови роботи, коли обман стає практично неможливий. Співробітники, які приймають ваші умови і готові працювати за правилами, можуть стати надійною основою для вашого бізнесу.

 

 

Дані, отримані в результаті супутникового моніторингу, недостатньо точні, і на їх основі не можна будувати аналіз ефективності роботи підприємства

 

Як правило, цей сумнів нав'язується самими ж водіями, яким впровадження GPS-контролю в компанії є зовсім не вигідним. Однак даний сумнів під собою підстав не має. На даний момент система GPS-моніторингу завдяки даним з супутників забезпечує максимальну точність у визначенні таких показників, як швидкість руху і сумарний автопробіг автомобіля за певний період.

 

Спутниковый мониторинг

 

Як правило, більшість водіїв звикли приймати за істину показники спідометра і ставлять під сумнів дані супутникового моніторингу. Важливо розуміти, що визначення швидкості і дистанції, пройденої автомобілем, за допомогою спідометра - це складний процес, в якому беруть участь різні коефіцієнти, які залежать від передавального числа редуктора, передавального числа коробки передач, діаметрів колісних дисків і т.п. (показники індивідуальні для кожного автомобіля). Як правило, в даному процесі присутня статистична похибка.

 

Супутниковий моніторинг є ефективним сучасним методом отримання найважливіших для бізнесу даних. Така інформація стає для грамотного керівника основою для прийняття зважених рішень та оптимізації робочих процесів.

 

 

Стартові витрати на впровадження системи супутникового моніторингу є занадто великими. Система буде дуже довго окупатися

 

GPS спутникВартість стартового «пакету» може відрізнятися дуже суттєво, і це важливо розуміти. Так, існують пропозиції по супутниковому стеженню за автотранспортом, які не вимагають від вас купувати окремий сервер, обладнання для безперебійного живлення і т.п.

 

Для обслуговування системи супутникового стеження також немає необхідності в наймі окремих співробітників, ІТ-фахівців і т.п. Стандартними умовами для середнього та малого бізнесу такі витрати не передбачаються.

 

У будь-якому випадку, для впровадження системи супутникового моніторингу вам буде потрібно зробити деякі разові вкладення - це, перш за все, придбання самих трекерів. Кожний транспортний засіб має бути оснащене власним окремим трекером. При цьому, чим більша кількість машин буде обладнано системою GPS-моніторингу, тим більшу вигоду від її впровадження вдасться отримати.

 

 

Давайте проведемо прості розрахунки. Середня вартість GPS-трекера становить 2215 гривень, а ціна одного літра бензину А95 - в середньому, 16 гривень 93 копійки. Таким чином, покупка трекера еквівалента по вартості 130 літрам бензину.

 

У році транспортний засіб експлуатується зазвичай близько 250 робочих днів. Якщо взяти, хоча б, мінімальну економію палива, яку може забезпечити система супутникового контролю, - то вам вдасться заощадити півлітра бензину з кожного автомобіля на день. Термін окупності в такому випадку буде приблизно 1 рік. І це при мінімальній економії!

 

Як досягається економія в пів літри бензину? Це мінімальна економія палива за пробігом в 100 км. Досягається цей показник в результаті відмови водія від агресивної манери водіння (без різких стартів, інтенсивних розгонів авто з подальшим гальмуванням). Адже швидкісний режим і манеру водіння з установкою супутникової системи контролю завжди може проконтролювати керівництво.

 

Крім цього, водій вже не може безперешкодно використовувати автомобіль в особистих цілях. Таким чином, під час обідньої перерви водій не їздить в супермаркет, не мотається на прохання колег з офісу в магазин за сигаретами і т.п.

 

 

У більшості випадків, власники і керівники компаній до впровадження GPS-моніторингу навіть не здогадуються, наскільки частим явищем в їх компанії буває несанкціоноване використання автотранспорту. Не варто забувати і про таку велику «статтю витрат», як махінації з паливом. Ми детально описували все схеми і варіанти в інших статтях, тому зараз зупинятися на цьому питанні не будемо. У 80% випадків окупність системи GPS-моніторингу автотранспорту становить від 3 до 6 місяців.

 

 

Внедрение GPS-мониторинга

 

 

Для впровадження системи супутникового моніторингу на підприємстві потребують найняти додатковий персонал

 

Наявність певної кваліфікації є потрібною для фахівця, який буде встановлювати трекер. Для використання трекера не потрібно мати ніяких спеціальних знань або спеціальної підготовки. Інтерфейс, простий та інтуїтивно зрозумілий, дає можливість виконувати багато важливих завдань, починаючи від контролю над дотриманням маршруту, закінчуючи формуванням звітів у форматі EXCEL. Програмне забезпечення дозволяє аналізувати ефективність роботи за будь-який минулий період, як цілого автопарку, так і кожного конкретного транспортного засобу.

 

Тут знову ж таки справа в масштабах підприємства - якщо у вас 3-5 об'єктів спостереження, вам не буде потрібно наймати додатковий персонал, однак якщо контрольованих транспортних засобів багато, потрібно або наймати на роботу диспетчера, або навчати одного зі співробітників, що серйозно збільшить його навантаження.

 

 

Варто зазначити, що деякі фірми, які займаються продажем систем супутникового моніторингу, надають своїм клієнтам курс навчання для диспетчерів GPS-моніторингу безкоштовно. Наявність власного диспетчера в компанії має ряд переваг, серед яких - можливість максимально швидко реагувати на ситуацію, наприклад, коли спрацьовує «тривожна» кнопка (при перетині автомобілем певної зони, при тривалому простої, при перевищенні швидкості, при позапланової зупинки і т.п.).

 

Крім цього диспетчер може виконувати не тільки аналітичні завдання, але і контролювати роботу авто, втручаючись в неї при необхідності. Для цього транспортний засіб повинен бути оснащеним спеціальними додатковими датчиками. Так диспетчер може заблокувати роботу двигуна, якщо він підозрює, що був здійснений несанкціонований доступ до авто і т.п.

 

 

Ми розглянули тільки найпоширеніші з можливих заперечень. Однак, очевидно, що сьогодні можна знайти рішення для будь-яких компаній з потребою в якісному моніторингу автотранспорту. GPS-моніторинг дозволить підвищити ефективність роботи транспортного відділу, оптимізувати використання транспортних засобів, підвищити дисципліну і т.п. Швидка окупність системи дасть вам можливість отримувати чисту вигоду вже через кілька місяців і робити зважені кроки для розвитку свого бізнесу.

 

Не потрапляйте під вплив міфів і упереджень, пам'ятайте, ви завжди можете все ретельно розрахувати і протестувати систему перед установкою, щоб точно розуміти, які можливості відкриються перед вами з використанням системи супутникового моніторингу автотранспорту.

 

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.