ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

Особливості програмного забезпечення в системах GPS-контролю автотранспорту

2015-02-25 10:26:00

Особенности программного обеспечения в системах GPS-контроля автотранспортаСучасний інтенсивний ритм життя і непрості умови для ведення бізнесу змушують все більше компаній, які володіють автопарками, приділяти увагу оптимізації їхньої роботи, контролю пересування і використання пального. З цією метою на підприємствах впроваджують системи GPS-моніторингу, які дозволяють успішно вирішувати вищеназвані  завдання. Але різні види діяльності породжують різноманітність вимог до GPS-моніторингу і, як наслідок, до однієї з його головних складових - програмному забезпеченню.

 

Збираючись впровадити супутникову систему моніторингу, потрібно розуміти, що вашим співробітникам доведеться працювати саме з програмним забезпеченням. Його функціональні можливості, простота у використанні, швидкість роботи, можливість швидкого навчання диспетчерів - всі ці параметри потрібно враховувати при підборі ПО.

 

 

Компанії, що надають послуги моніторингу транспортних засобів, пропонують зазвичай три види програмного забезпечення.

 

 

 

Мониторинг топлива

 

 

Який варіант потрібен вам?

 

Перший вид програмного забезпечення найбільш підходить для вирішення складних аналітичних задач. Це ПО дозволяє провести аналіз роботи за будь-який період часу, будувати необхідні графіки, контролювати швидкісний режим і багато іншого, як для окремо взятого автомобіля, так і для всього парку. Швидке отримання даних стосовно руху вашого транспорту і формування звітності - це важливі плюси ПЗ на вашому комп'ютері.

 

Такий варіант підійде, наприклад, компаніям, які займаються вантажоперевезеннями і мають в своєму автопарку тягачі з баками на 500 літрів. Проаналізувати треки і сформувати звіт з витрат палива в кожній точці в даному випадку здатне ПЗ, встановлене на комп'ютері. Інші типи софтів не впораються настільки ефективно з необхідними ресурсоємними обчисленнями.

 

 

Моніторинг за допомогою Web-інтерфейсу також має як свої переваги, так і недоліки. На жаль не завжди хороший сигнал мобільного зв'язку є недоліком системи онлайн-моніторингу. Також мінусом даного програмного забезпечення можна вважати необхідність прийняти на роботу нового співробітника - диспетчера (або перекваліфікувати наявного працівника). Але тут «палиця з двома кінцями»: диспетчер може оперативно не тільки отримувати і надавати керівництву інформацію про транспортні засоби, а й миттєво безпосередньо впливати на роботу автомобіля в разі необхідності, наприклад, відключати роботу двигуна, якщо був зафіксований несанкціонований доступ до транспортного засобу та т.п.

 

В даному випадку звіти формуються не на комп'ютері клієнта, а на сервері компанії, яка надає послуги транспортного моніторингу. Звіт формується не так швидко, як в першому випадку, і обов'язковою умовою є якісний інтернет.

 

WEB-додатки в більшості випадків являють собою хороший ресурс для стеження і контролю показників датчиків транспортного засобу, проте використовувати його для глибокого аналізу роботи автопарку недоцільно.

 

Перевагою цього варіанту є зручність в організації додаткових сервісів на базі Web-платформи. Це можуть бути оповіщення за допомогою SMS про різні події, контроль завантаженості доріг на певному маршруті, ведення бортового журналу і цілий ряд інших сервісів.

 

Даний варіант часто вибирають дистриб'юторські компанії, що використовують легковий транспорт в своїй роботі.

 

 

Третій і найпростіший вид GPS-моніторингу не вимагає установки додаткових програм на ваш комп'ютер. З будь-якого гаджета, підключеного до інтернету, маючи пароль, ви можете скористатися своєю сторінкою Wеb-моніторингу. Але такий Web-додаток не може виконувати ті ж функції, що і додаток, встановлений на ваш комп'ютер. Хороший інтернет є обов'язковою умовою такого додатку.

 

Так, при використанні мобільних додатків ви завжди можете отримати інформацію про місцезнаходження вашого автомобіля, зробивши запит на сервер. Це зручно, якщо ви використовуєте супутниковий моніторинг для контроля свого особистого автомобілю або для підвищення безпеки. Єдине, що вам потрібно в даному випадку - це пароль доступу і вихід в інтернет.

 

 

Вибирати, що підійде саме вам, краще спільно з фахівцем з супутникового моніторингу. У компанії, що надає послуги з розробки та впровадження систем GPS-моніторингу, вам допоможуть підібрати оптимальний варіант з урахуванням специфіки ваших завдань і особливостей вашого бізнесу.

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.