ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

Особливості карт і навігаційного програмного забезпечення для GPS-навігаторів

2018-01-16 10:30:00

Перед тим, як поговорити безпосередньо про карти, варто трохи розглянути принцип дії GPS-навігаторів. Щоб отримати зображення вулиць (або іншої місцевості) і побачити своє місце розташування на ньому, потрібно мінімум дві умови: координати точки вашого місця розташування (широта, довгота, висота), а також карта відповідної місцевості.

 

Координати, як відомо, нам дозволяє визначати Глобальна Система Позиціонування (GРS - Global Positioning System). Антена GPS-навігатора приймає спеціальні сигнали з супутників, і на основі отриманих даних розраховує розташування об'єкта (з точністю до 5-10 метрів).

 

 

osobennosti-kart-i-navigacionnogo-programmnogo-obespecheniya-dlya-gps-navigatorovКупуючи GPS-навігатор, ви придбаєте також комплект карт, без яких пристрій просто не здатний нормально функціонувати. Адже, навряд чи, вам сильно допоможе знання своїх координат, коли вони не показані на карті відповідної місцевості. Тому перед покупкою і початком користування пристроєм, вам варто переконатися, що карти містять всі населені пункти і території, які вам будуть потрібні.

 

 

Безумовно, ви завжди можете купити додаткові карти, якщо в цьому виникне необхідність. Однак, якщо ви знаєте, що вам потрібно використовувати не тільки встановлені карти України, а й карти країн Європи, варто пошукати такий комплект відразу. Певний тип навігаційного ПО працює з певним типом карт, і це накладає на користувачів обмеження.

 

У більшості випадків карти пропонуються не тільки для навігаторів, але також і для мобільних телефонів, кишенькових персональних комп'ютерів і комутаторів, які можуть бути оснащені як з вбудованими, так і зовнішніми GPS-модулями.

 

 

Варто відзначити, що карти є самим оскаржуваним «софтом» для навігаторів. У водіїв до них завжди багато претензій. Однак з кожним днем ??підвищується точність координат і адрес, все більша кількість карт надає можливість побачити рух транспорту по смугах, на складних розв'язках пропонуються «фотопідказки», вказуються нумерація будинків або навіть силуети будівель і т.п.

 

Приблизно раз в три-чотири місяці відбувається оновлення карт, тому в питанні їхньої якості спостерігається стабільних прогрес.

 

 

Перед покупкою карти рекомендується перевірити, як вона справляється з пошуком за складним адресами з дробом і буквами. Також ви можете звернути увагу на базу POI (від англійського словосполучення point of interest - точка інтересу). Ця база містить інформацію про різні пам'ятки та інші об'єкти: за їхніми координатами, назвами, контактами і т.п. Однак орієнтуватися виключно на максимальну кількість POI на карті точно не варто.

 

 

GPS-мониторинг

 

 

Особистий досвід користування водіїв показує, що в Україні для різних місцевостей буде доцільно використовуватися карти різних розробників. Так, наприклад Київ непогано «промальований» у всіх розробників, а ось для шляху на південь кращою одна карта, а для східних областей - більш якісною виявиться інша.

 

 

Сьогодні в Україні найбільш популярними є навігаційні програми від американської компанії Garmin (США), угорської iGO (Угорщина), російської «Навітел» (Росія) і української «Візіком» та інших. Ці карти мають різні переваги і недоліки, як ми вже говорили, однозначного і беззаперечного лідера в цій сфері немає.

 

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.