ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

GРS-моніторинг в сільському господарстві: особливості та вигоди

2018-03-30 08:32:00

GРS мониторинг в сельском хозяйстве

В Україні, як відомо, однією з ключових галузей економіки є сільське господарство. Тому саме в Україні таким актуальним стає питання про підвищення ефективності роботи агропідприємств, оптимізації використання сільськогосподарської техніки, а також максимальне зниження витрат на експлуатацію автотранспорту.

 

Відмінною рисою агропромислового комплексу є складність контролю техніки. Коли настає сезон збору врожаю - істотно зростає кількість випадків нецільового використання транспорту. Щоб уникнути випадків недобросовісної роботи з боку водіїв і трактористів, а також отримати можливість контролю над ефективністю проведеної роботи, варто оснастити агропідприємство системою GPS-контролю.

 

Таке рішення дозволяє максимально виключити людський фактор і вирішити проблему віддаленості керівника компанії від техніки під час виконуваних робіт. Це дозволить підвищити ефективність роботи, забезпечити автоматизацію виконання робіт і підвищити рентабельність бізнесу.

 

Можливості системи GPS-контролю в сільському господарстві

 

Варто відзначити, що саме в сільському господарстві установка систем стеження за автотранспортом окупаються швидше за все.

 

GPS-трекери встановлюються на вантажівки, трактори, комбайни та будь-яку іншу техніку, завдяки чому можна отримувати об'єктивні і точні дані про

 

  • місцезнаходження техніки в режимі реального часу
  • весь маршрут пересування техніки
  • реальну площу оброблених полів
  • кількість відпрацьованих годин і ін.

 

Спеціальні датчики, які можуть бути додатково встановлені на техніку, дозволяють контролювати безліч інших параметрів. Так, наприклад, особливо затребуваним в сільськогосподарській сфері є контроль витрат ПММ, оскільки саме в цій галузі спостерігаються найвищі показники нецільового використання дизпалива, бензину і т.п.

 

GРS мониторинг

 

Датчики, призначені для контролю палива, можуть визначати витрата оливи в двигуні, рівень пального в баку, крім цього використовуються також спеціальні паливороздавальні колонки-ТРК для паливозаправників. Таким чином, керівник отримує можливість в режимі реального часу «бачити» процес заправки будь-якого автотранспортного засобу.

 

Крім цих поширених датчиків, компаніями аграрного сектора застосовуються також системи ідентифікації водіїв і навісного обладнання, а також двосторонній зв'язок водія і диспетчера. Спеціальні датчики, що визначають вагу вантажу в кузові, дозволяють уникати перевантаження техніки, а також відразу сигналізують диспетчеру в разі крадіжки вантажу. Установка таких датчиків дає можливість вести звітність по розвантаження і завантаження з прив'язкою до часу, місця і з фіксацією ваги вантажу.

 

Якого результату дозволяє досягти встановлення GPS-системи?

 

 

 

Перспективи GPS-контролю в Україні

 

Хотілося б відзначити, що з великою ймовірністю в Україні найближчим часом буде запроваджено обов'язковий GPS-контроль у сфері сільського господарства. Це дозволить владі отримувати точні об'єктивні дані про те, які саме землі і в якому обсязі були засіяні, яка врожайність на різних територіях України і т.п.

 

Таким чином, у власників і керівників агропідприємств з'явиться можливість контролювати посівні площі спільно з відповідними державними органами. Для цього автотранспорт сільськогосподарських підприємств буде оснащений системою GPS-моніторингу. Паралельно з контролем посівних робіт виробники можуть відстежувати витрата палива, гербіцидів і безліч інших показників.

 

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.