ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

Економічна криза - відповідні це час для інвестування в установку системи GРS-моніторингу?

2015-12-17 09:40:00

Протягом останніх років можна відзначити постійне та впевнене зростання користувачів супутникових систем моніторингу. Статистика показує, що сума необхідних інвестицій в обладнання та його установку, витрати на експлуатацію системи GPS-моніторингу, а також термін її окупності досягли того рівня, який робить вигідним її установку не тільки для компаній з великими автопарками, але також і для невеликих фірм і приватних підприємців.

 

Экономический кризисВ умовах економічної кризи, з постійним зростанням цін на паливо, зростанням курсу валют, в 2015 році компанії будуть змушені шукати можливості оптимізації витрат. Керівництву підприємств доведеться знаходити рішення для максимально ефективного використання парку спецтехніки або транспортних засобів: працювати над зниженням кількості простоїв, збільшувати кількість мотогодин на рік, вживати заходів щодо зниження змінних витрат, собівартості кілометра пробігу.

 

Давайте розберемося, як впровадження системи GРS-моніторингу може допомогти власникам чи керівникам підприємств з власним автопарком домогтися цих цілей і чи буде виправданим таке придбання в 2015 році.

 

Як відомо, супутникова система GPS-моніторингу дозволяє віддалено контролювати водія і транспорт і збирати важливу для бізнесу інформацію.

 

Система GPS-контролю

 

 

Як і на чому конкретно дозволяє економити власникам автопарків система супутникового моніторингу?

 

Економія на паливі становить приблизно 30%

 

Ця різниця формується за рахунок невідповідності «фактичних» показників спідометрів, які надають водії, і реальних показників пробігу, які підраховує GPS-система.

 

Бажання змінити на свою користь показники спідометра вже не можливо для недобросовісних водіїв, адже до диспетчера надійдуть точні і об'єктивні дані системи супутникового моніторингу.

 

Крім цього впровадження системи супутникового моніторингу дозволяє усунути розбіжності між нормативними і фактичними показниками транспорту, наприклад, коли колеса зношені або ж некоректно відтаровано спідометр, через що дані спідометра можуть відрізнятися від реальних цифр, які будуть зафіксовані системою моніторингу.

 

Завдяки даним датчиків палива диспетчер отримує інформацію про обсяг заправок, їхнє місце і час, про витрату палива при русі транспортного засобу, про факти зливу палива (де, коли і в якому обсязі) і т.п.

 

Контроль витрати палива використовується, якщо потрібна інформація про споживання палива двигуном, а контроль рівня палива - якщо потрібно припинити зловживання водіїв. Датчики встановлюються безпосередньо в паливному баку і жодним чином не впливають на роботу паливної системи автомобіля.

 

У період стрімкого зростання цін на паливо, особливо якщо на підприємстві знайома ситуація необгрунтованих перевитрат ПММ, окупність системи супутникового моніторингу становить кілька місяців (3-4), після чого починається чиста економія.

 

Економія на амортизаційних витратах приблизно 15%

 

Така економія стає можливою в результаті грамотної і узгодженої організації роботи водіїв диспетчером. Супутникова система моніторингу дозволяє оптимізувати маршрути і розробляти найбільш ефективні шляхові завдання, аналізувати маршрути за різні часові періоди, порівнювати фактичні і планові маршрути, а також оперативно керувати в режимі реального часу дорожніми листами.

 

GPS контроль

 

Таким чином, керівництво компанії отримує можливість оптимізувати перевезення, звести до мінімуму затримки при доставці товарів, і, відповідно, підвищити рівень якості послуг, що надаються і уникнути фінансових втрат.

 

Маючи перед очима повну картину переміщень транспортних засобів свого автопарку, грамотний диспетчер може оперативно реагувати і, наприклад, відправляти на маршрут автомобіль, який знаходиться найближче до об'єкта на даний момент. При цьому він може в режимі реального часу контролювати своєчасність виконання поставлених завдань.

 

Онлайн режим контролю дозволяє стежити за автопарком з будь-якого місця, де є доступ до мережі інтернет.

 

Також замовник має можливість на електронних картах місцевості задати певні геозони, щоб диспетчер отримував повідомлення про перетин їхніх кордонів. Також система може бути налаштована так, що диспетчера буде автоматично проінформовано про відхиленні машини від раніше заданого маршруту. Такі налаштування дуже зручні тим, що дозволяють не витрачати весь час диспетчера на безпосередній процес моніторингу, а приділяти більше часу для інших робочих питань автотранспортної логістики, а система сама повідомить, коли потрібно звернути увагу на певні факти.

 

Економія за рахунок дотримання правильного транспортування вантажів 15%

 

Система супутникового моніторингу крім можливості контролю швидкості пересування і дотримання маршрутів дозволяє контролювати і інші параметри транспортування товарів. Так, наприклад, можна встановити спеціальні датчики, які фіксуватимуть відкриття дверей вантажних відсіків або контейнерів - це допомагає відстежити і усунути несанкціоноване проникнення. Спеціальні датчики нададуть можливість на відстані дізнатися, чи підтримується необхідна температура і рівень вологості, наприклад, в рефрижераторі, при транспортуванні товару.

 

Економія витрат на мобільний зв'язок 50%

 

Завдяки системі супутникового моніторингу диспетчер отримує більшість інформації, що його цікавить в режимі реального часу без необхідності зв'язуватися для цього по телефону з водієм. Особливо відчутна економія в умовах роумінгу при міжнародних пасажирських або вантажних перевезеннях.

 

Також, крім зазначених вище факторів, економія досягається завдяки підвищенню дисципліни персоналу, підвищенню продуктивності праці водіїв, можливості якісного контролю над процесом виконання завдань, дотримання графіків руху та маршрутів тощо. Отримання достовірної та точної інформації завдяки системі супутникового моніторингу відкриває шляхи підвищення ефективності управління і поліпшення якості звітності.

 

Таким чином, перед прийняттям рішення про впровадження системи супутникового моніторингу на своєму підприємстві, власник або керівник повинен порівняти ті вигоди, якіивін отрумає, з ціною, яку необхідно заплатити.

 

Багато компаній з продажу, встановлення та обслуговування супутникових систем GPS-контролю дозволяють тестувати систему, встановивши її, наприклад, на два місяці на один або кілька автомобілів автопарку. Так з'являється можливість оцінити попередньо її роботу і прийняти рішення про оснащення всього автопарку. Однак, слід пам'ятати, що для відпрацювання всіх процесів, пов'язаних з впровадженням GPS-моніторингу на підприємстві, може знадобитися 3-6 місяців, після чого він починає повноцінно працювати як ефективний інструмент для вашого бізнесу.

 

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.